Just nu

Ligger i vår sköna höga säng och kikar ut på snön som faller, medans Lea sover bredvid. Vanligtvis brukar jag ta tillfället och sova jag med, men idag verkar jag piggare. Min fjärde omgång med tvätt är klar och en femte ska sättas igång. En stor fördel med en egen maskin, vi tvättar precis när vi vill. Har nog använt den stora gemensamma som man har med alla grannar, två gånger. 

Det luktar friskt och gott i hela lägenheten efter att jag städat både badrum och toa, skurat golv osv. Kommer kännas skönt att komma hem till en ren och städad lägenhet från förlossningen. 

Nu väntar jag bara på att Emil ska komma hem om cirkus en timme. Jag bestämde nämligen middagen idag, pizza. Och ett redigt fredagsmys förväntar jag mig denna kväll. En satans mysig helg över huvudtaget faktiskt. 

Plugg

Ne, jag trivs verkligen inte i detta väder och många gånger känns det som att vi bor på fel sida av stan då det alltid blåser här. Men inte för att jag vill lämna den här delen. Och dessa plognissar tänker minsan inte alls mycket på oss fotgängare. Tråkigt. Nu behöver jag iallafall inte traska i snö med Lea upp till dagis i detta tillstånd mer. Nästa gång har jag inte denna mage att bära på som gör det väldigt tufft att putta och dra någonting alls.
 
Just nu sitter jag med mitt pluggande som måste jobbas med i några timmar för att komma ifatt lite. Jag kan väl se mina sömnproblem som något positivt dessa timmar jag sitter själv, då jag väldigt gärna pluggar istället för att ligga och vrida och vända i sängen. Nu ska jag göra en kritisk bearbetning av en hemsida, sen är det på nästa kurs bara.

Min 2 åring


Bild lånad av min syster från gårdagen. 

Det blev ett lyckat kalas för min fina igår. Mycket paket och mycket att känna på och testa. Det fanns inte ens tid att tänka på att fika. Hon fick sig väldigt mycket fint, och det bästa är att se hur hela hon lyser. Hon är så himla bortskämd med kärlek denna lilla tös. 

Även jag fick några fina födelsedagspresenter. En del presentkort och en kartong med happylights. Jag har satt ihop slingan men dessvärre får jag ingen bra bild, men så jäkla snyggt den gjorde sig i vardagsrummet.

Älskade du

 
Idag säger vi Grattis till världens finaste som blir 2 år. 

Do all things with love


Ett tack till fina människor för alla grattis. Det värmer gott om hjärtat. Och så ett tack till min mamma och hennes sambo för besöket. 

Denna dag har varit som en helt vanlig dag. Har alla mina år blivit uppvaktad av nära och kära på min födelsedag så därför kan det kännas något kostigt nu. Men min mamma var förbi på en fika och med en väldigt uppskattad födelsedagspresent. Och med sig hade hon även en present från mormor och morfar till bebis, då dom nu är utomlands två veckor till. Så i morgon åker vi och hämtar våran vagn.

I morgon åker vi iväg och handlar födelsedagspresenter åt vår Lea, som under tiden får vara på landet. På måndag är det kalas för oss båda och det ser jag mycket fram imot. 

Skolarbete och Mia på grötö

Jag sitter just för tillfället själv i soffan med datorn i knät och pluggar, medans Emil somna samtidigt som Lea skulle jag tro, och bebis har fest i magen. Jag har hamnat lite efter i mina arbeten, av olika anledningar men nu är jag ifatt och nu måste jag bara planera in ett prov i min kalender. Troligtvis får detta bli något senare än vanligt.
 
Annars sitter jag samtidigt och kollar på säsongstarten av Mia på Grötö. Kollade på hela förra säsongen, och gillar programmet himla mycket. Dels för att det är intressant att höra offentliga personer prata om sitt liv och sina känslor, men också för att jag älskar denna kvinna. Hon är helt fantastisk, och det slog mig också att jag ska köpa hem hennes böcker då jag länge varit sugen på att ta upp böckerna igen. Men jag har lätt blivit omotiverad när jag inte vet vad jag ska läsa. Men denna kvinna har enligt mig många kloka ord att säga och verkar bara helt underbar.
 
 

Nu fattas bara du

 
Ja alltså, en ny bilbarnstol är köpt och ligger i bilen sedan någon månad tillbaka, bb väskan med bebiskläder och allt därtill är packad, sängen är bäddad, och vagnen finns nu på lekia för att hämtas. Så, nu fattas bara du! 
 
Vi har en alldeles splitterny vagn på lekia, direkt från fabriken att hämta. Jag är så nöjd över valet av vagn och jag kommer absolut inte kunna slita mina ögon ifrån den. Den ska hämtas i helgen, och mycket annat ska även hinnas med. Exempelvis ska Leas födelsedagspresenter köpas och slås in.  En riktigt fin present väntar henne på måndag. 

There's so many beautiful reasons to be happy

 
Idag den 19 januari, är det beräknad födsel för liten i magen. Men ingen bebis syns till. 
 
Vi har varit iväg mestadels av dagen, hemma hos Leas farmor och åkt pulka och ätit middag, och även ett besök hos våra vänner som uppskattades bra mycket av Lea. Länge sen nu. Jag ska nu göra mig en kvällsmacka för att sen lägga mig i sängen. Komsi komsi bebis. 

En lugn dag

 
En bild från i förmiddags.
 
Ja eftersom jag inte kan ta med mig Lea ut själv för att åka pulka pga tryck i bäckenet osv så har vi fått vänta till helgen, och nu äntligen fick hon åka lite, men det var minst lika kul att dra själv. 
 
Efteråt tog vi oss ett varmt skumbad och nu har vi kommit hem från mantorp. Lea sover och potatisen kokar på spisen. En lugn och skön dag, för bara oss tre. Jag ska strax sätta mig och skriva en lista för vad som ska handlas nästa vecka. Vi har den senaste tiden enbart storhandlat en gång i månaden, och endast handlat när det gäller färskvaror. Ekonomiskt och riktigt bra. Men nu ska det planeras för smörgåstårta och annan tårta, visserligen till den 27e, men ändå. Maten ska också lagas till, en förjäkla god sås, just för min sambos skull. 

Tisdagkväll

Sitter som en säck potatis i soffan och har precis lämnat in mitt arbete och ska direkt ta en titt på nästa innan det är läggdags för mig. Jämter mig har jag min goskille som hellst inte verkar vilja sova för sig själv. Han sover gärna tätt intill i soffan, precis vid huvudet och han märker väl när det är läggdags då han intar sin plats vid mina fötter, men numera ligger han hela nätterna vid huvudet. Han är en riktigt goskille, min katt.
 
Om en stund ska jag göra mig klar för sängen och sova ännu en skön natt, förhoppningsvis. Jag håller mina tummar för att de har plogat väl innan vi ger oss ut i morgon till dagis, att köra vagnen genom bara någon centimeter snö känns, det trycker och det känns som bebis är påväg ut. Ja, ne, inte riktigt men det är långt i från behagligt. Därefter kommer mamma då vi ska spendera timmarna tillsammans som Lea är på dagis, i Mjölby. Mysigt.

A positive life

Just nu sitter jag med mitt arbete som ska bli minst 5 skrivna A4. Till en början lät det för mig som väldigt mycket, men det var absolut inga problem nu när jag är på sida 4 och har en del kvar att skriva. Trots detta stora arbete plus några andra så har jag kommit undan all stress. Jag vet inte hur jag har lyckats med detta, men det är en lättnad att slippa den.
 
Det kommande året, alltså 2014 kommer för mig handla mycket om detta. Jag ska försöka bearbeta och kontrollera min stress, som ofta finns där omedvetet. När in stress slår till rusar jag inte upp osv, den ligger bara och tynger ner mig och ofta är jag inte medveten om den förrns den är borta. Så jag ska försöka att bli medveten och kontrollera den.
 
Det kommer också handla mycket av att jag ska bli den bästa versionen av mig själv. Jag har alltså inga nyårslöften, jag ser inte det som något hållbart, men jag har mål uppsatta. Och självklart vill jag tillbaka till de rutiner jag var i innan jag blev gravid, med hälsosam mat och mycket motion. Det handlar inte om att gå ner så mycket i vikt som möjligt, bli så smal som möjligt eller så snygg det bara går, det handlar om att jag ska må så bra jag kan, i mig själv. Enligt mig själv har jag ingenting att klaga över och lever så bra jag bara kan. Jag har mina fina föräldrar och syskon, fina men få vänner, lever tillsammans med min bästa vän, har världens finaste dotter och blivande syskon. Men synen av mig själv är den som måste ändras och det ska det jobbas på och det är det det handlar om, att bli den bästa versionen av mig själv. Detta uppnår jag genom en bra hälsa och mycket motion. Man kan bara man vill.
 
Men nu, just nu, ska jag lägga undan pluggandet en stund tills ikväll. Jag ska ta fram kyckling från frysen, fixa och fotografera vårat "nya" fina sovrum, sätta på en maskin med tvätt och sedan är det dags att hämta hem min tös från dagis.
 
 

Finaste fina


En bild från i somras. 

Om två veckor, har vi kalas här hemma. För våran blivande tvååring. Redan? Tiden går för fort. Världens finaste !

Nyköpt

Vi har idag varit inne i Linköping och köpt en sängstomme, en passande till vår gavel. Denna har jag väntat länge med att köpa, och nu passa jag på. En fin födelsedagspresent till mig själv. 

Vi har under fyra timmar försökt få ihop det hela, och nu mår inte min kropp världsbäst så att säga. Värker här och var, men bebis är pigg iallafall. Och fina Lea har hjälp till så bra. Den är inte klar, men vi kan sova i den iallafall. Jag är nöjd än så länge. 

Känns just nu bara som att jag inte riktigt vill röra mig på några dygn, bara växla liggläge från sängen till badkaret och tvärt om. 

14 dagar kvar

 
På denna bild ser man att bebisen låg på tvären. En väldigt hög mage.
 
Idag är det 14 dagar kvar till beräknad födsel. Som jag sagt många gånger förrut så går tiden så himla snabbt och det har lixom bara försvunnit. Men åh andra sidan ska det bli skönt att få tillbaka sin egna kropp igen, kunna känna sig smidig, och slippa det tunga trycket. Och så självklart vill jag gärna ha bebisen här.
 
Den senaste tiden har varit tung, och något jag har fått för mig är att jag även denna gång kommer att gå över 14 dagar och kommer att bli igångsatt på förlossningen. Detta gör mig för den delen ingenting, upplevde det som tryggt och bra när jag blev igångsatt med Lea. Men dessvärre vill jag inte gå längre än dessa 14 resterande dagar, men som man säger, bebisen kommer när den är redo. En tröstande tanke är iallafall att om en månad kommer Lea att vara storasyster till bebis i magen.
 
På mitt besök hos min barnmorska i torsdags visade det sig att huvudet fortfarande låg neråt, men var inte fixerat, det känns ändå skönt. Nu är det nära. Jag har länge känt en viss nervositet, inte inför själva smärtan, mest för andra småsaker. Men ja, nu är det verkligen nära.

2014

 
Jag har ingenting att klaga över. 2013 var för mig ett bra år, jag har det jag alltid önskat och jag är lyckligt lottad. När jag kollar tillbaka på mitt år 2013, så bestod väldigt många månader av hård träning hela veckorna. Detta mådde jag otroligt bra över. Lillasyster/lillebror flyttade också in i magen. 
 
Jag har sedan länge planerat hur jag ska gå till väga för att hitta tillbaka till träningen när bebisen kommit. Och det är just det, 2014 ska för mig bli ett riktigt bra träningsår, jag ska bli stark igen. Samtidigt som jag ska vara en supermamma till två underbara. Detta ser jag fram imot. Det ska bli ett spännande och mysigt år. 

Kort uppdatering

Vi här hemma har haft en himla bra julledighet. En fin julafton, mysiga dagar imellan och ett bra nyår. Tiden har gått så himla fort. Lea har fått bra och väldigt fina julklappar den bästa måste ändå vara henne stora säng som hon numera sover i, och hon själv verkar väldigt nöjd. Och även Emil och jag fick en av dom bästa julklapparna på många år, en ny damsugare. Med denna kan jag mer än gärna dammsuga två gånger om dagen om så skulle behövas. Den är helt suverän. Julen är barnens dag, och jag är så glad över att Lea fick en så fin jul.
 
Jag startade mitt 2014 med att bädda bebissängen och packa bb-väskan. Det ska till mer saker, men det viktigaste är i iallafall. Nu är det bara 18 dagar kvar, men det får gärna ske innan, ja när som hellst. Lea är väl medveten om att det finns en bebis i magen, och det ska bli så himla kul att se hennes reaktion när hennes syskon kommer hem. Mysigt och nervöst.