Gummistövlar

Veckan har gått undan, och idag känns den lördag som en söndag. Ändras bog senare då vi ska iväg till Västanvik och fira lite påsk.

På bilden nedan ser ni Leas nya gummistövlar vi köpte igår. Hon fick för sig att hon skulle springa runt i dom här hemma. Skruttan.

Nu är bara frågan vad man ska hitta på fram till klockan halv 3. Busa lillan till sömns kanske.

Resultat

Veckans resultat är inte stora, men jag är nöjd. Och det är sånt som bilden här nedan som får mig att fortsätta kämpa. Det går framåt och det är jag glad över.

Vikt : + 0,8 kg
Mage : - 1cm
Midja : - 0,5 cm
Lår : - 0,5 cm

Störst skillnad på magen, mitt stora problem. Och mer än 1cm i veckan är ingenting jag förväntar, så väldigt nöjd. Jag är min egen inspiration många gånger !

Måndag igen

Måndag, vilket för mig betyder skola. Tre lektioner, skrivkramp och godissug. Svårt att komma in i en klass där man bara känner en person. Hur ska man veta vad dom tycker liksom, när man bara tränger sig på. Men jag gillar klassen, och är glad över att jag väntade med studenten ett år, väldigt glad !

Jag valde att idag kunna unna mig något gott, så i kväll ska jag mysa framför tvn med lite godis. Resten av veckan ska jag hålla mig borta, eftersom jag inte kommer kunna besöka gymmet på varken torsdag eller lördag.

Nu ska jag bara vänta på att sambon och dottern ska komma hem !

Kvällsuppdatering

Ligger just nu i sängen och har fått Lea att somna. Ska snart ta mig upp för att käka kvällsmat. Yoghurt, fitnessflingor, och riskaka med jordnötssmör, mums.

Idag har varit veckans första vilodag. Skönt men långtråkigt. Imorgon är det sh'bam och bodypump igen. Hoppas på bra energi ! Och på måndag får jag se om veckan gett resultat. Spännande.

Banankaka

Denna underbara kaka liknar morotskaka i smaken, fast med banan. Och nyttig är den ju med såklart. Och den hittade jag på själv.

Du behöver
1 mogen banan
1 msk kokosolja
1 msk mjölk
1 skopa proteinpulver chokladsmak
Lite kanel

Mixa bananen och blanda sedan med de andra ingredienserna. Kör i Micron i ca 2 minuter. Ställ in i kylen ca en halvtimme eller mer.

Till glasyren
1/3 burk Philadelphiaost
1/2 skopa proteinpulver jordgubb/vit choklad
Lite citronsaft

Rör ihop och smeta på kakan och så in i kylen igen.

Glasyren liknar den du gör till morotskaka, men jag bytte ut florsocker till proteinpulver. Så himla gott när det får stå i kylen en stund !

Den har jag mumsat på nu. Och det är också himla kul att man lyckats inspirera andra!

Fredag

Blev uppringd av dagis igår, som tyckte att vi skulle hämta Lea tidigare. Så jag fick helt enkelt gå från praktiken och hämta Lea.

Igårkväll hade jag två pass på gymmet, ett CXworx och ett aerobic. Så himla kul den här gången ! Och även denna kväll hade jag ett Cx pass och den happy friday puls. Svettigt ! Men det är så det ska vara.

Ikväll har Lea sprungit runt överallt, och fredagsmyset är på hög nivå. Imorgon ska jag upp tidigt för praktik. Så jag hoppas på att få sova hela natten.

En ledig onsdag

Idag var jag ledig från praktiken, pga att jag ska ha praktik på lördag. När Emil och jag hade lämnat Lea på dagis i morse åkte vi raka vägen till Linköping, för att kolla lite och bara umgås lite. Det var tänkt att jag skulle köpt ett par nya träningstights, sagt och gjort. Så himla sköna. Och så en låda proteinpulver, i choklad smak. Ingenting jag ska göra shake på, utan en massa annat som jag inte kan använda mina andra smaker till. Ett kilo för 149 kr på xxl, bra pris!

Vid klockan två åkte jag ner till gymmet, väldigt mycket kondition i form av crosstrainer och intervaller på löpbandet, och så lite mage och armar. Efter det åkte jag hem och gjorde mig en räksallad och därefter åkte vi för att handla lite.

Just ju ligger Lea och jag i soffan, hon sover, jag glor på the big bang theory. Hoppas på att få somna tidigt idag. Har praktik i morgon från 8-16, och så har jag ett pass CXworx och aerobic på kvällen.

Min mellis

Detta var min mellis, och det var underbart gott.

Du behöver detta
1 banan
2 msk jordnötssmör
1 tsk kakao

Mixa med ihop allt i en blender, lägg i en skål/form, sätt in i Micron i 1-2 minuter. Klart att äta ! Ha gärna en klick yoghurt till, då blir det perfekt!

Liten uppdatering

Som bilden visar nedan, hade jag en timmes sh'bam och en timmes bodypump. Så ska jag fortsätta resterande söndagar !

Igår var det dags för skola igen, sen hem för matlagning och sen gymmet. En timme bodypump och en halvtimmes cardio. Vid nästa bodypump tillfälle ska jag försöka höja vikterna en aning. Jag gillar verkligen det nya passet dom gjort!

Nu sitter jag med ett glas vatten och glor på tv, har städat och tvättat. Borde ta tag i disken men det tar ifrån alltså. Vid två ska Lea hämtas på dagis, då ska vi hem och laga mat för att fylla på med energi innan kvällspasset som bjuder på sh'bam !

En bra lördag

La mig precis i min varma säng, och hoppas på en god natt sömn. Har haft Adde och Ida på besök under kvällen med film, godis och prat. Väldigt trevligt, och Lea har nog hittat en ny favorit. Ida vart väldigt omtyckt !

Annars har vi inte gjort mycket denna dag, handlat och städat. Och nu ska vi som sagt sova. I morgon väntar både en timmes sh'bam och en timmes bodypump. Tisdagar och söndagar är min favorit, sh'bam är så satans roligt !

Torsdag

Igårkväll drog jag mig till gymmet vid halv sju. En snabbis på 50 minuter, styrka ! Just för att få en ledig dag från träning idag, eftersom jag slutar så sent

Just nu ligger jag i sängen, precis nyduschad och ska snart göra mig iordning. Skönt att börja lite senare, så man kan ta det lugnt på morgonen !

Tisdagmorgon

På en stadig frukost står man sig länge. Så gott!

Härliga måndag

Svårt att komma upp ur sängen idag, men tillslut gick det. Går ju ändå bara i skolan i stort sätt 1 dag. Jobbade och var insatt till 100%, fick mycket gjort vilket kändes skönt.

Efter skolan åkte jag hem och laga god mat, bra påfyllning innan träning. Sen åkte jag till gymmet för första gången på två sjuka veckor. En halvtimmes cardio innan en timmes bodypump pass. Och nu är det nytt, och likaså sh'bamen kommer vara nytt i morgon. Älskar iallafall det nya "magpasset" på bodypumpen. Så nu ska jag banne mig inte bli sjuk på väldigt länge !

I morse när jag gick upp ställde jag mig på vågen, mätte midja, mage, lår och rumpa, antecknade och nu ska jag se resultat vecka för vecka !

Youuu

Innan melodifestivalen hade börjat, fick jag reda på att Robin skulle vara med, ja, han var min favorit i Idol 2011. Såg fram imot det alla veckor och vart inte besviken när jag fick höra låten. Ladda ner den på iTunes, har den på repeat på morgonen när jag åker till skolan eller praktiken. Får gåshud varje gång, han är en riktig stjärna, som i stjernberg. Han fick min röst ikväll och vad gör han inte? Han går och vinner. Åh vad glad jag blir !

Och ja, jag kollar på sånt här varje år. Så jag tycker det är rätt kul när det går som man själv vill.

En bra lördag

Här hemma har vi varit vakna sen klockan sju i morse. Så jag har hunnit med att städa vardagsrum, sovrum och Leas rum, tvättat, hängt tvätt, varit ute hos hänke, fikat med Bumpa, varit och handlat, och varit ute på en kall promenad. Tänk vad mycket man kan hinna med när man går upp tidigt.

Nu hade jag tänkt att ställa mig i köket för att göra en tacopaj, men Lea passade på att somna hos mig i soffan. Men om en stund så. Senare får vi besök. Denna dag är en bra dag.

Orättvist

Sofias änglar. Livet är bra jävla orättvist. Rent ut sagt.

Värt att tänka på

En fisk i vattnet

Jag trivs på min praktik som fisken i vattnet. Jag älskart verkligen, och dessa trevliga människor till personal. Och just det att möta kunder om dagarna och påverkas av att andra är glada, eller påverka någon annan, hjälpa människor och hålla igång hela dagen.

Idag skulle jag på mitt första pass på en vecka, efter att ha varit förkyld. Men det vart inte så, pga att jag trodde fel tid., och tur är väl kanske det då hostan fortfarande stör mig. Så jag låter hellre kroppen vila.

Lea somna precis i min famn, så nu får jag äntligen koppla av lite. Och när hon vaknar tänkte jag ta mig en kvälls promenad medans Emil är på träning.

Fikarast

Annanaspaj

 
Detta är min egna version av annanaspaj. Improviserade lite och har inte exakta mått, men jag tänker försöka mig på att skriva ner receptet. 
 
Du behöver
En burk med annanas 
1 ägg 
1-2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
 
mixa ihop allting, häll i en form och in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Jag hade nog lite för mycket yoghurt, och ska nog testa med lite mindre nästa gång. och låt den gärna svalna en stund. Så himla galet gott! Vad bra jag är.

Just do it

Ett tag sen

Just nu har det varit mycket på en gång. Jag har börjat skolan och praktik, Lea har varit sjuk, kom igång skitbra på gymmet, men pangbom så blev jag genomförkyld. Känns rätt kasst. Jag har blivit så himla inspirerad och motiverad när det gäller träningen nu, och vill gärna sprida den vidare och dela med mig, men som sagt nu har det varit mycket.

Bilden nedanför är från i söndags, mina fina ! Just nu sitter Lea och jag och vilar och har precis kommit hem från dagis. Jag ska snart börja med maten och se om Emil kommer hem snart.