Strong is the goal

 
Skinny isn't the goal, no.
Strong is the goal.
 
För en vecka sedan, den 19 November var min nystart. Bättre kost och effektiv träning på gymmet. Efter denna vecka känns det så skönt. Vågen visade ett minus på 0,8 kilo. Midjan -1 cm, Lår -1cm, Mage/Höfter - 1 cm. Det är det jag håller koll på än så länge. Och jag är nöjd efter denna vecka. Och det är ju efter sånna resultat man blir mer motiverad.
 
Efter denna vecka ska jag ta nya bilder, och när det gått en månad ska jag ta nya igen. Bilderna säger mer än bara spegeln och vågen, om jag får säga det själv.
 
Ge inte upp, det händer inte av sig själv, du får jobba på det!

Snabb uppdatering

I lördags var jag med Emil oh Lea inne i Linköping för att kolla lite julklappar, men kom inte hem med en enda. Men lite kläder till Lea iallafall, och lite saker från IKEA. Senare på lördagkvällen när vi åkte hem åkte vi förbi pappa, mysigt.
 
Igår förmiddag gick jag till gymmet, efter det bort till maxi och sen hem. Emil var ju iväg hela dagen, så jag bad hans mamma oh lillasyster komma in, så ensamma var vi ju inte hela dagen iallafall.
 
Idag var mamma barnvakt någon timme när jag tränade en stund, lunchade sen tillsammans och efter det skulle hon iväg. Men tack mamsen för att du ställer upp och hjälper till. Träffade sen Ida och Elin, och hängde på dom. När Lea och jag kom hem slockna hon direkt i min säng och sen dess har vi inte gjort allt för mycket.
 
Min plan var att åka till Linköping i morgon, men den förstördes. Skittråkigt. Denna kväll har inte bjudigt på bra humör, men snart är det ju sängdags, ska bli skönt med en ny dag i morgon, vad den nu kommer ha att bjuda på.

Proteinchokladkaka

 
Det goda behöver inte alltid vara onyttigt.
 
Proteinchokladkaka
1 skopa proteinpulver choklad.
10 g smält smör
½ tsk kakao
½ tsk bakpulver
2-3 msk mjölk.
 
Blanda ihop allting i en skål och kör i micron i ½ - 1 minut.
Mosa gärna en banan och ha i också.
Till hade jag soygurt jordgubb, supergott.
 
Jag tycker det här är jättegott, men för de kräsna kanske det inte är något att ha. Men ger man sig fasen på nåt så gör man ju, så jag är glad över att jag tycker om det.

Onsdag

Igår var jag och Lea iväg med min syster och systerson hela dagen, promenerade till stan, efter det till maxi och sen efter det hem igen. Gick hemifrån vid halv tolv och kom hem strax före fem. Skönt att komma iväg ibland.
 
Idag har vi varit hemma och lekt, gosat med kissarna, städat och lagat mat. Vid halv 4 gick jag in till stan, Emil fick ta Lea en stund så jag kunde gå ner till gymmet. Idag var det skönt, lite småjobbigt men skönt. Trotts min träningsverk i rygg, axlar och armar igår, så känner jag knappt nåt idag men det kommer väl i morgon igen antar jag.
 
I morgon ska jag ta med Lea ut och komma iväg lite, hoppas på lite finare väder. Försökte mig på designen och den är inte klar, har rätt så lite tid att sitta här så det blir den tid det blir. Nu sitter Emil i soffan och sover, jag ska kolla klart på Greys, sen gå in till Lea och sova lite jag med.

Dag 1

 
 
 
Förra veckan var jag nere på actic i stan för att boka möte, två dagar senare träffade jag intruktören som gjorde mig ett träningsprogram, till hela kroppen. Ben, rygg, bröst, axlar, mage och armar. Och så kondition. Detta program ska jag köra några gånger för att sen öka vikterna osv.
 
När jag kört helkropps träning ett tag hoppas jag på att dela upp kroppen på olika pass. Det här gör mig så himla peppad, för nu ska det brännas fett och byggas muskler. Så idag var dag 1, första passet. Skönt men träningsverken kommer bara jävlig i morgon. I skärper också till kosten, vilket jag inte haft problem med förut, men nu med mer koll på hur och när pga. att jag vill bygga muskler.
 
Jag har tagit före bilder, och använt mitt måttband. Så småning om kommer resultat upp, under resans gång, när jag själv märker resultat osv. Detta är också ett tips. Be någon annan ta kort på dig, eller ställ kameran någonstans och kör på självutlösare, mät där du vill minska i cm, och kolla varje vecka eller varannan. Ser du resultat kommer du bli motiverad till att fortsätta. Ett till tips är också att skriva om det så att andra kan se, för även dom vill ju se dina framgångar ovh undrar hur det går, och då vill man ju också visa att man kan.
 
Nu kör vi !

En inte så aktiv lördag

Lea väckte mig vid 09.10 i morse, då var det dags att gå upp. Emil hade redan åkt iväg, så vi fick äta frukost själva. Det har inte hänt allt för mycket denna dag, en promenad som sög ifrån mig all energi, sen har vi bara suttit i soffan här hemma, efter att vi fikat en stund med Ida och Milo.
 
Om en stund ska jag tappa upp ett bad tillsammans med Lea, mysigt och sen lägga henne för kvällen. I morgon hoppas jag på en riktig sovmorgon och en god natts sömn.

Äkta kärlek gör vackra barn

 
"Äkta kärlek gör vackra barn"
 
Det finns inte ord för hur underbar du där, det finns inte ord för kärleken du utstrålar. Du är det bästa som någonsin hade kunnat hända mig. Du är det finaste som finns på denna jord, min fina fina dotter.
 
Ibland kommer man ifatt verkligheten och tanken att, "jag är verkligen mamma". Det finns dom som var yngre än jag, men jag kommer alltid att vara en ung mamma. Och jag kommer alltid att trivas med det. Som många vet har jag aldrig varit den typiska tonåringen, velat festa varje helg, vara ute hela nätterna, springa på krogen. Jag växte nog upp fort, och nu har jag världens åldersnojja. Jag fyller 20 om 2 månader, och även Lea 1 år. 
 
I kväll har vi haft Emils föräldrar här hemma, dom bjöd på mat och mycket prat. Nu har vi kollat på x-factor och nu ska jag gå in och lägga Lea för kvällen. I morgon är vi själva då Emil ska på cup i Tjällmo. Och på söndag ska vi till mor min och käka middag, länge sen. Och så på måndag, börjar mitt nya liv, bokstavligt talat. SÅ HIMLA PEPPAD.
 

Fyra år

Love isnt complicated, people are
 
I Tisdags, den 13 November var det Emils och min dag. 4 år sedan vi vart tillsammans. Det känns som så mycket mer än så, typ som sju. Jag var 13 år när jag föll för Emil och redan då visste jag att han skulle vara perfekt för mig. Två år senare vart i tillsammans, och här är vi idag 4 år senare, förlovade, sambos, har en dotter ihop och har det bra. Jag är nöjd med livet.
 
Detta är min nya blogg som ni nu får följa istället. Denna ska jag hålla i så god ordning som möjligt, och se till att inlägg blir kategoriserade osv. Kategorierna hittar ni i menyn men också längst upp på bloggen vid "headern", dessa kommer fyllas på med tiden. Det kommer nog bli en hel del mobilinägg innan jag skaffar mig en minipc, men det går ju det med.