Bra kväll

Bra start på dagen, blev sämre men slutade bäst. Alltså lite blandade tankar osv. Men allt kändes så mycket bättre när vi kom ner till bowlinghallen där morfar hade sitt kalas, fikade oh så delade vi upp oss i 6 lag och spelade. Så himla kul. 
 
Så jag tackar för en bra kväll och försöker peppa inför förfesten imorgon som kommer äga rum hemma hos mig, men klassen. Kul, jag har nog hamnat rätt ändå ! 

Kris

Alla har vi kriser någon gång i livet. Oh jag visste att jag skulle få en nu, i samband med skolan. Det är svårare än jag trodde och ingenting jag heller kan göra så mycket åt. Mycket ledsna miner, men bita ihop är det enda. 

Lea min fina

 
I know that if the sky would fall, I´d survive it all becuase of you
 
Det är sjukt hur mycket man orkar, hur mycket man kan stå ut med, till sitt barns förtjänst. Det är sjukt hur mycket man kan älska en person, hur mycket kärlek som kan komma från en sån liten människa. Du är ljus för mig, i alla lägen. Du är mitt hjärta, precis allt. Jag älskar dig, min fina Lea Victoria. ♥

Your body, your rules

 
Älskar denna bild, för den är så sann.
Som jag sagt förrut så tränar började jag träna för min egen skull. Inte för min familj, inte för min pojkvän, inte för mina vänner och inte för att andra ska tycka man ser bra ut. För nu själv. Jag är sån som inte bryr mig om, om någon tycker illa om hur jag ser ut, om jag har stor mage, bred rumpa, kort hår eller olika strumpor på varje fot. Jag är nöjd över den jag är.
 
Jag gillar kurvor och skulle vilja behålla några av dom medans jag ska försöka slimma till dom lite. Men jag tycker det är sån press på att man ska vara fit, supersmal inför stranden osv. Gör något bra av saken och var nöjd. Jag har en mammakropp, och den är jag stolt över. Låt inte media och alla andra pressa. Ska du ändra på något så ska du göra det för din skull. Jag tror dom flesta vet vart jag vill komma.

Rallylördag

 
Bild från rallyt i skänninge idag, en andra plats till grabbarna, grattis får man ju ta och säga !
Dagen började klockan 6 på kvällen, och den har spenderats på rally i skänninge. Javisst, man ser bilen 10 sekunder sen kommer en ny, men jag hade väldigt kul ändå.
 
Efter rallyt åkte vi hem, och blev bjudna till Vadstena för att grilla lite. Så Lea fick åka till godegård och sova där i natt för att det inte skulle bli så jobbigt för henne ikväll. Så det blev lite grillat hemma hos Addes pappa, och väldigt mycket prat och skratt. Och nu är vi hemma och ska sova. Tackar sällskapet för en bra kväll, mycket uppskattad!

Seg dag

Så otroligt seg dag, och yr skalle! Sånna spänningar i huvudet, men tackar Emil som kom med tabletter för att slippa gå hem tidigare.

När jag slutade åkte vi mot Bumpa då Adde och Emil skulle lasta inför i morgon. Sa åt Adde att hämta Ida så kunde vi bjuda på mat. Så vi åkte hem och laga mat och bjöd på.

Inget gym idag, faktiskt av personliga skäl som fick mig att preoritera bort dom timmarna idag, och det var så värt det. Men nu kollar vi lets dance och ska snart göra mackor till i morgon.

Torsdagkväll

Hamnat lite efter här, men känner att tiden har inte funnits. Är så extremt trött om dagarna, och idag jobba jag kväll och sådär extra trött och mör i kroppen, men kommer dessvärre i säng senare.
 
I helgen är det rally som gäller, skönt att inte behöva åka iväg sent. Kul och komma iväg lite. Just nu ligger jag i sängen nyduschad och ska läsa lite receptbok för inspiration. Imorgon kommer vi ha fredagsmys här hemma till 100 %.

Måndag

Jag skulle inte kunna önska mig något finare.
 
I torsdags blev jag sjuk, sådär konstigt sjuk. Tvungen att avbryta ett aerobicpass mitt i, jag som älskar det. Sen har jag inte kunnat träna eller röra mig över huvudtaget. Kunde inte ens följa med på Emils första rallytävling, som han däremot vann. Men igår fick jag med Emil ut på en långpromenad då jag kände mig som människa igen.
 
Så idag fortsätter jag på mitt programm jag gjort, och dagen bestod av mage, armar och en timmes kondition. Kändes så skönt, så nu hoppas jag att jag får fortsätta. Det vart ju inger större avbrott, men det är typiskt att det alltid ska komma något när man äntligen kommit igång med något bra.
 
Just nu ligger Lea på min arm och har precis somnat. Så nu ska jag sätta i soffan och mysa och fixa lite bilder.

Lördag

Igårkväll lämnade vi Lea hemma min mamma där hon skulle sova över. Mest på grund av att Emil skulle köra rally och jag skulle följt med men eftersom jag varit sjuk de senaste dagarna så stannade jag hemma. Första barnfria natten sen Lea föddes, sov till halv 11. Så himla skönt. 
 
Bara suttit i soffan hela dagen då jag inte kunnat göra något annat. Vid halv 6 kom Lea hem igen, supertrött och somna redan vid halv åtta. Och så kom även Emil hem vid halv nio, men åkte iväg igen och hem kom han med kinamat, dricka och en påse dumle snacks. Lyx, behövdes verkligen efter en dag utan något i magen. Nu ska jag mysa vidare.

Finaste du

Du är absolut det finaste jag vet. Jag älskar dig!

Torsdag

 
Ett tips, som är bra att veta. Om du vill förbränna med din träning, starta då med styrketräning innan konditionen. Styrketräning innan ökar nämligen fettförbränningen !
 
Ligger just nu i sängen och försöker få Lea att somna, men hostan hon fått sig hindrar henne. Hon har haft ett par riktigt jobbiga nätter, och i morgon ska hon inte sova hemma. Hon ska för första gången sova borta, undrar hur det ska gå.
 
Så fort Lea har somnat ska jag ställa mig och laga mat, så jag får i mig lite kolhydrater innan jag ska till gymmet. Har ju längtar till denna torsdag !

Jag älskar dig min fina !

The size of the fight

It's not the size of the girl in the fight. It's the size of the fight in the girl. 
 
Nu sitter det äntligen ett schema på mitt kylskåp, på hur min träning kommer att se ut. Jag har varvat både styrka och kondition, men fokuserar för det mesta på kondition då jag ska öka fettförbränningen. Jag ger detta en chans på 28 dagar, alltså 4 veckor. Men för min del är det lättare att räkna dagar, känns inte lika mycket då. 
 
Dag 2 av 28 idag, alltså ben och rumpa. Det kändes verkligen i rumpan vill jag påstå. Skönt ! 10 min uppvärmning, 30 minuter styrka ( ben och rumpa ) och till sist ett 60 minuters aerobiopass. Detta kommer nog gå super.
 
övningarna har jag anpassat så att jag även kan göra dom hemma, ifall jag inte skulle få tid eller om något annat stoppar mig. Istället för vissa maskinövningar då, så är det fler set på de andra övningarna.

Ny design

 
Sådär ja, nu har jag fixat min design lite. Så den får helt enkelt duga, för det är ju roligare om det ser bra ut. Och jag är rätt nöjd. Och just nu sitter jag i skolan och ska jobba lite näthandel eftersom jag ligger efter, inte lustigt för den delen heller. Men nu hoppas jag att jag kan komma igång och få ihop något fint.
 
Igår vart det 5 km för min del, tanken var egentligen en 30 minutersrunda utomhus och 1 timme på gymmet, men Lea hade hög feber igår kväll och Emil ville iväg till Duntis för att träffa klubbkompisarna så jag tog 5 km ute och stanna sen hemma med Lea som ändå sov precis hela kvällen. Men idag är tanken 30 minuter styrka och och 60 minuter kondition. Just nu är jag inte ett dugg sugen på det, men det kan ju bara bero på att min mage kurrar som bara den när jag glömde min banan hemma !

Du kan om du vill

 
Det sägs ju att ca 70 % av jobbet görs i köket och 30 % i gymmet. Det är ju så att matintaget är avgörande hur din kropp kommer att prestera och återhämta sig, om du kommer vara pigg eller känna dig trött.
 
Är du sugen på något, ta en banan, en morot eller någon annan frukt/grönsak. Fråga dig själv om det är värt det att käka en chokladkaka en måndagskväll eller om det är värt det att vänta till i helgen.
 
Ge dig fasen på att du kan ändra din kost, om du vill det. För det klarar du. Och jag lovar dig, du mår så himla bra.

Sega söndag

Kroppen och huvvet har inte samarbetat idag, så himla trött och sliten känner jag mig. Ändå har jag fått mig en långpromenad i det fina vädret och så ett pass sh'bam som alltid på söndagar. Nu ska vi hem och jag ska äta mumsig risgrynsgröt och bara vara. Hoppas ju på att orka baka bröd.

Lea i sin fina fåtölj hon fick av oss i när hon fyllde. För nu har hon ju äntligen lärt sig att ta sig upp och ner själv, skitkul, tycker hon. Fina du !

Lördag

Dagen har börjat mindre bra, ingen aning om varför. En känsla bara. Men senare ska jag ta en promenad till stan, och sen vidare till Papsen som jag saknat så. Så det kan ju bara bli bättre.

Just nu ligger jag i sängen med en sovande Lea på min arm. Gos, vad mamma älskar dig!

Fredag

Har varit iväg i stort sätt hela dagen. På Bill och Bull och träffa Leas mostrar och kusiner, och så på gymmet. Just nu glor vi på tv, lets dance, ett program som jag älskar. Maria alltså, hon är alldeles för härlig ! Men han som vinner är Markoolio !

Jag gör det för mig

Jag mår otroligt bra av att träna, både kondition och styrka i alla dess former. Och det är den största anledningen till att jag går till gymmet i stort sett 6 gånger i veckan. Jag har fått starkare armar, ben, mage, rygg och axlar, och det bästa av allt så mår jag bättre psykiskt.

Alla tränar olika, och har olika mål. Några av mina är att bli starkare, och även forma kroppen. Att träna eller motionera minst 30 minuter om dagen är något alla borde göra, och helst längre än så.

Och vågen borde man låta stå gömd ibland. Under en månad har jag gått upp 4-5 kg, men måttet runt magen mm. Har inte ökat, det ligger på tidigare siffra och tom mindre. Och jag skulle gissa på att det är både blodmängden och även lite muskler. Om det kan jag inte så mycket, men det är just det att jag blivit någon cm mindre här och där men ändå gått upp i vikt.

En bra onsdag och torsdag

Igår hade jag en heldag tillsammans med mamma och Ida i Örebro, himla trevligt. Och när det gäller oss kan det inte bli annat än kul. Det är sånt man borde göra oftare. Roligt och trevligt var det iallafall.

Idag har jag för det mesta tagit det lugnt, och jag bara njuter av det underbara vädret! I kväll har jag varit på ett CXworx pass och efter det aerobic. Jag hade sån himla energi, att jag skulle kunnat kört en timme aerobic till. Jag längtar redan till nästa torsdag !

I morgon har jag inga större planer, mer än att jag ska försöka slå min 30 minuters sträcka utomhus, och en timmes "happy friday sh'bam" på kvällen. Denna helg ska jag bara njuta av !

Jag älskar er, tusen gånger om

Apr. 03, 2013

Tänk vad fluffig man kan känna sig av lite mensvärk. Känner mig 10 gånger så stor om magen. Idag vakna jag iallafall innan Lea, som ligger oh sover i sitt rum.

Vid halv tio följer jag med mamma och Ida till Örebro. Och ikväll ska jag förbättra sträckan.

Don't stop trying

Ett kort 50 minuters pass på gymmet i morse, och ikväll väntar en timmes pass. Nu har jag fått i mig en smothie av banan, mjölk och keso, mumma.

Nu ska jag ta tag i sovrummet innan det är dags att hämta Lea på dagis.

Ett mål

I lördags tog jag årets första springtur utomhus. Mycket skönare än på ett löpband, och bättre dessutom. Och även idag passade jag på i det fina vädret.

Tanken är denna,
Jag har 30 minuter på mig att ta mig så långt jag kan, och för varje gång ska jag försöka slå det, eller iallafall inte vara sämre än gången innan. Jag ska alltså förbättra sträckan.

Målet är att klara 5 km under 30 minuter. Idag klarade jag 4 km på 35 minuter. (3,3 km på 30 min)

Jag har en bra bit kvar, men nu gäller det att få upp tempot. Och kunna springa ännu längre sträckor, ( just nu blir det intervaller). Har du ett mål blir allt 10 gånger lättare.

Påskhelgen

I lördags, alltså påskafton, var det tänkt att åka till Norrköping för Emils första rallytävling. Men det var för mjukt så det vart inställt. Istället åkte vi till stugan och fira påsk. Som julafton för Lea ! Hon fick sig ett regnställ, två påskägg, och sin lite sena födelsedagspresenten som var en BMW-bobycar.

Bilen var verkligen populär, och även jag älskar den. Den är då himla fin. Igår kämpade jag mig igenom ett sh'bam pass. Nästan alla låtar är nya, alltså nya steg. Men så roligt, bara det att min kropp är så himla trött. Ovanligt trött.

Idag har jag varit ensam näst intill hela dagen. Vid halv tio åkte Lea till godegård, och Emil har jobbat på duntis och mekat bil. Så jag har städat, diskat, lagat mat, och varit ute. En skön dag.